Tampereen Keskusta peräänkuuluttaa toimia Suomen huoltovarmuuden turvaamiseksi

Venäjän laajamittainen hyökkäyssota Ukrainaa vastaan ja sen seuraukset muuttavat Eurooppaa ja pistävät myös Suomen uudenlaisen tilanteen eteen. Turvallisuusympäristömme on dramaattisesti muuttunut.

Samalla kun itsenäisestä puolustuskyvystämme pidetään jatkossakin hyvää huolta, tulee meidän nyt keskittyä perusasioihin. Yksi niistä on Suomen huoltovarmuus. Tähän kuuluu muun muassa riittävät valmiusvarastot, omasta ruuantuotannosta huolehtiminen sekä energiariippuvuuden vähentäminen Venäjästä.

Tampereen Keskusta peräänkuuluttaa konkreettisia ja välittömiä toimia Suomen huoltovarmuuden turvaamiseksi.

Julkishallinnon ja kaikkien viranomaisten on päivitettävä omat valmius- ja varautumissuunnitelmansa sekä harjoituttaa niiden toimeenpanoa. Suomella on oltava nykyistä laajemmat varmuusvarastot elintarvikkeita ja polttoaineita. Samalla kansalaisia on kehotettava huolehtimaan riittävästä kotivarasta.

Suomalainen oma ruuantuotanto on ollut jo pitkään vaikeuksissa. Nykyinen kriisi vain pahentaa tilannetta sillä esimerkiksi maatalouden kausityöntekijöitä on perinteisesti tullut paljon Ukrainasta. Ukraina ja Venäjä kuuluvat lisäksi maailman merkittävimpiin viljantuottajamaihin, joten häiriöitä koko maailman ruokamarkkinoille on odotettavissa. Suomalaiselle maataloudelle tarvitaan kriisipaketti, myös suorat rahalliset kriisituet osalle maatiloista on oltava keinovalikoimassa.

Suomen energiariippuvuutta Venäjästä on pyrittävä järjestelmällisin toimin vähentämään. Tämä kokonaisuus vaatii myös hiljattain paljon julkisuudessa olleen turve-asian uudelleen tarkastelua. Suomalaista turvetta tarvitaan korvaamaan Venäjältä tuotua energiahaketta. 

 

8.3.2022
Kunnallisjärjestön hallitus


Kannanoton pohjalta jätetään myös aloite Keskustan puoluekokoukselle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Fill out this field
Fill out this field
Syötä kelvollinen sähköpostiosoite.
You need to agree with the terms to proceed

Valikko